Therapeuten

Oefentherapeuten

Teneinde de kwaliteit van de praktijk te waarborgen nemen Rozemarijn en Meriam deel aan intercollegiaal overleg en zijn zij lid van het kwaliteitsnetwerk knot 024.

Als oefentherapeuten zijn zij lid van het Vvvocm (vereniging voor oefentherapeuten Ceasar/Mensendieck) en lid van het kwaliteitsregister voor paramedici. (Meriam Artz 99900968393, Rozemarijn van Amstel 39900968193)

De therapeuten hebben zich naast de houdings- en bewegingstherapie gespecialiseerd in meerdere andere methoden, zie specialisaties.

 

 

Rozemarijn van Amstel

Rozemarijn van Amstel rondde de opleiding van Oefentherapie Mensendieck af in 1997. Direct daarna kon zij beginnen in de Mensendieck praktijk in Gennep. Vanaf 1 januari 2000 is Rozemarijn mede –eigenaar van de praktijk.

In de afgelopen 20 jaar heeft Rozemarijn zichzelf in Chronische pijn en Kinderoefentherapie gespecialiseerd. In de toekomst wil zij deze 2 vakgebieden gaan combineren.

Rozemarijn vindt het vooral belangrijk dat mensen hun zelfstandigheid terugkrijgen. Vaak zijn mensen afhankelijk van hoe de pijn zich presenteert op de dag of van artsen. Met de werkwijze van de Oefentherapie leren mensen hun lichaam en de signalen die het lichaam geeft, beter voelen en te begrijpen. Met de geleerde handvaten en adviezen kunnen zij klachten opvangen en voorkomen.

Rozemarijn werkt als Kinderoefentherapeut op de sbo-school de Piramide. De behandelingen daar zijn gericht op het verbeteren van de motorische ontwikkeling van kinderen. Een belangrijk uitgangspunt is dat kinderen het bewegen met het lichaam of de handen weer leuk gaan vinden, waardoor zij meer vertrouwen krijgen en zichzelf weer motorisch durven uit te dagen.

Het is de afwisseling tussen het behandelen van volwassenen en kinderen die voor Rozemarijn het werken in de praktijk leuk maken. Op beide gebieden is er genoeg uitdaging voor haar, waar ze zich in kan blijven ontwikkelen.

 

 

Meriam Artz

Meriam Artz studeerde in 1989 af aan de opleiding oefentherapie Mensendieck in Amsterdam. Daarna werd ze eigenaar van de praktijk voor oefentherapie Mensendieck in Gennep. Met deze oefentherapie behandelt ze alle voorkomende problemen van het bewegingsapparaat.

Elk mens is anders, dat is wat haar inspireert. Zo ook zijn of haar klachten en dus ook de therapie. Levenservaringen, bij- en nascholing hebben voor een flinke rugzak met kennis gezorgd, waardoor ze haar beroep nog steeds met veel enthousiasme kan uitoefenen. Voor haar is het mooie aan Mensendiecktherapie dat ze mensen iets leert wat ze direct in hun dagelijkse leven kunnen toepassen, en uiteindelijk hen onafhankelijk maakt en hun zelfredzaamheid vergroot. “Hoe fijn is het dat ik hen dat mag bijbrengen.”

Naast haar reguliere werk kunt u haar ook inhuren voor workshops. Deze workshops bestaan uit een preventief gedeelte en/of een creatief gedeelte. In het preventieve gedeelte geeft ze voorlichting, tips en oefeningen over houding en beweging toegespitst op de groep of beroep.

Het creatieve deel van de workshop bestaat uit het maken van een werkstuk met uiteenlopende materialen waarbij er gelet wordt het geleerde toe te passen tijdens deze activiteit.

Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met haar man Gerard, haar twee dochters Trude en Ciel en vrienden. En natuurlijk met creatief bezig zijn.

 

 

 

specialisaties en cursussen

 • Sensomotoriek Gerard Worm
 • Verdiepingscursus oefentherapie bij kinderen
 • Netwerk Chronische Pijn, samen in beweging naar beter
 • Oefentherapie bij hoofdpijn
 • SI klachten Michel van der AA
 • Anatomie in vivo SI/wervelkolom Andre Fleming
 • Bekkenklachten Cecile Rost
 • Bekkenpijn tijdens zwangerschap
 • Basis opleiding Haptonomie Frans Veldman
 • Mobilizing awareness trap 1,2,3
 • Kwaliteitsbeleid en kwaliteitsjaarplan
 • Post HBO cursus: Directe Toegankelijkheid Oefentherapie
 • Basis Kwaliteit en Wetenschap
 • Wetenschappelijke cursus “Rationele Oefentherapie:
  focus op lage rugklachten Onno Meijer
 • Ademhalingstherapie volgens theorie van van Dixhoorn