Tarieven

Tarieven en vergoedingen

Oefentherapie Mensendieck wordt met name vergoed uit de aanvullende verzekering van alle zorgverzekeraars. Het aantal zittingen dat voor vergoeding in aanmerking komt, verschilt per verzekeraar en per pakket. U kunt dit nakijken in de polisvoorwaarden.
www.independer.nl geeft ook informatie over de vergoedingen die de zorgverzekeringen in hun diverse aanvullende pakketten bieden. Deze gaan over fysiotherapie, maar gelden ook voor Oefentherapie.
Voor kinderen onder de 18 jaar is vergoeding vanuit de hoofdverzekering geregeld tot 18 behandelingen. Zijn meer behandelingen noodzakelijk dan kan er aanspraak op de aanvullende verzekering van de ouder(s) gemaakt worden.

Voor patiënten met een chronische aandoening die vermeld staat op een lijst van de zorgverzekering, is er vergoeding uit de hoofdverzekering. De 1e 20 behandelingen komen uit de aanvullende verzekering, of voor eigen rekening. Voor deze behandeling is een verwijzing nodig van de huisarts, specialist of bedrijfsarts.


Mensendieck Gennep heeft contracten afgesloten met alle gangbare zorgverzekeraars en daarin tariefafspraken gemaakt. Als u niet (aanvullend) verzekerd bent, of uw budget is op, dan hanteren wij de volgende tarieven:

Behandeling in de praktijk:

Intake en onderzoek na screening:

Behandeling aan huis:

Intake en onderzoek na screening aan huis:

Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek:

Intake en onderzoek in de praktijk:

Screening:

Screening aan huis:

Verzuimtarief (±75 %)

Verzuim

€ 40,00

€ 50,00

€ 50,00

€ 60,00

€ 62,50

€ 50,00

€ 20,00

€ 20,00

€ 30,00

Wanneer u een afspraak niet kunt nakomen, bel dan 24 uur van te voren af.  Wij zijn anders genoodzaakt deze in rekening te brengen. (Wanneer u maandag een afspraak heeft, dient u vrijdag voor 17 uur af te bellen).